J.K. Rowling: Veggie sausage rolls

Voor de groenteworstjes:

 • 60g wortel
 • 60g courgette
 • 1/2 ui
 • 1 teentje look
 • 50g havervlokken
 • 1 ei
 • 25g amandelpoeder
 • 1 el mosterd
 • Scheut Engelse saus
 • peper en zout
 • paprikapoeder
 • handje peterselie

Voor de sausage rolls:

 • bladerdeeg
 • 1 eidooier, losgeklopt
 • scheutje melk

 

Lekker makkelijk, dit: veggie worstenbroodjes! Gooi alle ingrediënten in de blender en meng tot er een vaste brei ontstaat. Blijft het te nat? Doe er nog wat amandelpoeder bij tot je ermee aan de slag kan. Rol er worstjes van en zet even aan de kant.

Snijd het bladerdeeg in vierkantjes, de zijde zo lang als de worstjes die je net gerold hebt. Rol elk worstje in een deegvierkantje en kleef de randen dicht met de eidooier. Meng de rest van de eidooier met de melk en bestrijk er alle rolletjes mee. Bak 30 minuten in een oven van 200°C. Als je vriend – en helpende hand – roept: ‘De worstjes zijn aan ’t stijgen!’, dan weet je dat het einde in zicht is.

Voor ongeveer 10 worstenbroodjes.

Geplaatst door

Liesbeth is schrijver en verhalenmaker. Schrijft (over) literatuur en ander lekkers.

Een reactie op “J.K. Rowling: Veggie sausage rolls

Reacties zijn gesloten.